logo

Gizlilik Bildirimi Vivy Uygulaması

Vivy kullanımına ilişkin gizlilik bildirimi

(Versiyon 1.2, Nisan 2022)

Vivy GmbH ("Vivy" / "biz" / "tarafımız"), size sağlık ve formda olma seviyeniz hakkında testler ve diğer etkinlikler aracılığıyla bilgi toplama ve bu bilgileri Vivy Uygulamasındaki profilinizde saklama fırsatı sunar. Bu profile dayanarak, Vivy App size daha sağlıklı bir yaşam tarzı ve hastalıkların önlenmesi hakkında bilgi verecektir. Verilerinizin korunması bizim için çok önemlidir. Bu nedenle, sağlık verileriniz yalnızca akıllı telefonunuzda saklanır ve Vivy veya üçüncü şahıslar tarafından erişilemez. Vivy'nin tıbbi tavsiye vermediğini ve tıbbi gizliliğe bağlı olmadığını lütfen unutmayın. Lütfen bu gizlilik bildirimini dikkatlice okumak için zaman ayırın.

Genel bakış:

Vivy kullanımına ilişkin gizlilik bildirimi

(Versiyon 1.2, Nisan 2022)

Genel bölüm

§ 1 Veri sorumlusunun ismi ve adresi
§ 2 Veri koruma görevlisinin iletişim bilgileri
§ 3 Kayıt
§ 4 Müşteri Hizmeti
§ 5 Sağlıkla ilgili mesajlar vasıtasıyla filtrelenmemiş tavsiyelerin, içeriklerin ve bilgilerin sunulması
§ 6 Verilerinize ilişkin haklarınız
§ 7 Veri koruma otoritesine şikayet hakkı

Özel fonksiyonlar
§ 8 Katılım Aşaması Testi
§ 9 Sağlık Testleri
§ 10 Sanal Doktor Randevusu
§ 11 Kişiselleştirilmiş mesajlar
§ 12 Doktor arama
§ 13 İlaç kullanım planı - etkileşim kontrolü
§ 14 Günlük
§ 15 Bülten gönderimi
§ 16 Takip ve analiz araçlarının kullanılması

Genel bölüm

Aşağıda, Vivy Uygulamasında verilerinizin işlenmesi ve 6698 sayılı Türk Veri Koruma Kanunu ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği uyarınca bununla bağlantılı haklarınız hakkında temel bilgileri bulacaksınız. İlk olarak, Vivy Uygulamasının temel işlevleri anlatılmaktadır. Yalnızca sizin açık rızanızla etkinleştirilen ek işlevler, "Özel İşlevler" bölümünde ayrıntılı olarak açıklanmaktadır. Kişisel verileriniz Vivy Uygulaması aracılığıyla otomatik yöntemlerle toplanacak ve işlenecektir.

§ 1 Veri sorumlusunun ismi ve adresi

Bu gizlilik bildirimi, veri sorumlusu Vivy GmbH tarafından gerçekleştirilen kişisel veri işleme faaliyetleri için geçerlidir. İletişim bilgilerimiz aşağıdadır:

Genel Müdürler
Roland Kirch ve Dr. Catharina Schauer tarafından temsil edilen
Vivy GmbH
Schützenstraße 18
10117 Berlin, Almanya
e-posta: support@vivy.com

§ 2 Veri koruma görevlisinin iletişim bilgileri

Vivy, bir şirket veri koruma görevlisi atamıştır. Veri koruma görevlisiyle yukarıda belirtilen adresten veya aşağıdaki e-posta adresi üzerinden irtibata geçebilirsiniz: privacy@vivy.com .

§ 3 Kayıt / Hesap yönetimi

Hangi kategorilerdeki kişisel verileri işliyoruz? Vivy Uygulamasında bir kullanıcı hesabı oluşturmak istiyorsanız, öncelikle Vivy'yi kullanmaya uygun olup olmadığınızı öğrenmemize izin vermek için ikamet ettiğiniz ülkeyi ve ulusal kimlik numaranızı sağlamanız gerekir. Kimlik Numaranız Allianz Türkiye'ye iletilecek ve onlarla sigortanız olduğunu teyit edilecektir. Geri bildirim sağlandıktan sonra hesabınız oluşturulacaktır.

Hesap kurulumu ile size iki benzersiz kimlik numarası, Sigorta Kimliği ve Vivy Kimliği atanacaktır.

Ayrıca, kullanıcı hesabınızı oluşturmak için Vivy Uygulamasına kaydolduğunuzda iletişim verilerinizi topluyoruz. Buna, uygulamada size hitap ederken kullanılmasını istediğiniz adınız, e-posta adresinizi ve telefon numaranız dahildir.

Telefon numaranızı ve şifrenizi istediğiniz zaman Vivy Uygulamasındaki "Ayarlar" bölümünden değiştirebilirsiniz. Lütfen “Hesap”a tıklayın ve değişiklik işlemine başlayın.

Kişisel verilerinizi ne için kullanıyoruz? Kayıt işlemi sırasında sağladığınız iletişim bilgileriniz kullanıcı hesabınızın oluşturulması ve size sunulan içeriğe dayalı olarak profilinizin tamamlanması için saklanmaktadır.

Vivy Kimliği, Vivy'nin sunucularımızda kaydınızın yansıtılması ve Kullanım Koşullarının kabulü gibi belirli görevleri gerçekleştirmek için kullandığı isim içermeyen tanımlayıcınız olarak işlev görmektedir. Ayrıca, Vivy, gerçek adınızı veya cihazınızda saklanan diğer verileri öğrenemez.

Sigorta kimliği ve Tüketici Anahtarı, sağlık sigortanız tarafından size kişisel mesajlar göndermek veya Vivy Uygulamasında profilinizi güncellemek için kullanılabilir.

Veri işleme faaliyetinin hukuki sebebi nedir? Veri işlemenin hukuki sebebi, tarafınızla yaptığımız Vivy Uygulamasının kullanımına ilişkin sözleşmenin ifa edilmesidir.

Veri işleme faaliyeti sırasında kişisel verilerinizi kimlere aktarıyoruz? Kayıt sırasında işlenen veriler, Amazon Web Services EMEA S.A.R.L.'nin Lüksemburg'ta bulunan sunucularında işlenmektedir. Veri işleme, Frankfurt am Main, Almanya'da gerçekleştirilmektedir. Amazon Web Services EMEA S.A.R.L., veri koruma mevzuatına uygun şekilde Vivy'nin veri işleyeni olarak hareket etmektedir.

SMS vasıtasıyla 2 kademeli doğrulama için, Twilio Inc 375 Beale Street, Suite 300, San Francisco, CA 94105 şirketinin hizmetlerini kullanmaktayız. Twilio Inc. tarafımız adına veri işleyen olarak hareket etmektedir. Bu hizmetin sağlayıcısı, en yüksek veri koruma standartlarını sağlamakta ve verilerinizi Genel Veri Koruma Tüzüğü Madde 47 kapsamında onaylanmış bağlayıcı şirket kuralları uyarınca işlemektedir. Twilio’nun gizlilik bildirimine https://www.twilio.com/legal/privacy adresinden ulaşabilirsiniz.

Veri işleme faaliyeti sırasında kişisel verilerinizi ne kadar süreyle saklıyoruz? Verileriniz güvenli bir şekilde saklanacak ve Vivy'den verilerinizi silmesini talep ettiğinizde veya hesap silme işlemi başlattığınızda silinecektir. Ayrıca Vivy Uygulamasını silerek sadece akıllı telefonunuzda kaydedilen profil verilerinizi silmek gibi bir seçeneğiniz de bulunmaktadır.

§ 4 Müşteri Hizmeti

Hangi tür kişisel verileri işliyoruz? Bizimle iletişime geçmeniz halinde, iletişim verilerinizi ve bize sağladığınız diğer bilgileri işlemekteyiz.

Kişisel verilerinizi hangi amaçlarla kullanıyoruz? Temin ettiğiniz verileri talebinizi veya geri bildiriminizi işleme almak ve belgelemek için kullanmaktayız.

Veri işleme faaliyetinin hukuki sebebi nedir? İşlemenin hukuki sebebi, tarafınızla yaptığımız Vivy Uygulamasının kullanımına ilişkin sözleşmeden doğan sözleşmesel yükümlülüklerimizin ifa edilmesidir.

Veri işleme faaliyeti sırasında kişisel verilerinizi kimlere aktarıyoruz? Müşteri sorularının yanıtlanması ve belgelenmesinde Zendesk Inc., 989 Market Street #300, San Francisco, CA 94102 şirketinin bir müşteri hizmeti platformu olan Zendesk müşteri hizmeti aracını kullanmaktayız. Zendesk Inc. tarafımız adına veri işleyen olarak hareket etmektedir. Zendesk, en yüksek veri koruma standartlarını sağlamakta ve verilerinizi Genel Veri Koruma Tüzüğü Madde 47 kapsamında onaylanmış bağlayıcı şirket kuralları uyarınca işlemektedir.

Zendesk Inc.'in gizlilik bildirimine https://www.zendesk.com/company/customers-partners/privacy-policy/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Veri işleme faaliyeti sırasında kişisel verilerinizi ne kadar süreyle saklıyoruz? Tamamlanan talepleri 180 gün sonrasında anonim hale getirmekteyiz. Anonim hale getirilen talepler bir 24 ay daha istatistik amacıyla saklanmakta ve daha sonra silinmektedir.

§ 5 Sağlıkla ilgili mesajlar vasıtasıyla filtrelenmemiş tavsiyelerin, içeriklerin ve bilgilerin sunulması

Bu veri işleme sürecinde hangi tür kişisel verileri işliyoruz? Sigorta şirketinizin adını sağlıkla ilgili haberlerin sunulmasında (bkz. Madde 3 "Kayıt") kullanmaktayız.

Bu veri işleme sürecinde kişisel verilerinizi hangi amaçlarla işliyoruz? Bu fonksiyonun amacı, tarafınıza daha sağlıklı bir yaşam tarzına ilişkin yararlı bilgiler, teklifler, ek hizmetler ve ek bilgiler sunmaktır. Bu içerik Vivy'den gelebileceği gibi sağlık sigortası şirketinizden de gelebilir. Ancak Vivy bilgileri sadece doğrudan akıllı telefonunuza gönderdiği için tarafınıza diğer sağlık sigortası şirketlerinden bilgi gönderilmemesini sağlamak için sigorta şirketinizin ismine ihtiyacımız bulunmaktadır. İşleme faaliyeti sadece akıllı telefonunuzda gerçekleşmektedir.

Veri işleme faaliyetinin hukuki sebebi nedir? İşlemenin hukuki sebebi, tarafınızla yaptığımız Vivy Uygulamasının kullanımına ilişkin sözleşmeden doğan sözleşmesel yükümlülüklerimizin ifa edilmesidir.

Veri işleme faaliyeti sırasında kişisel verilerinizi kimlere aktarıyoruz? Kişisel verileriniz bu veri işleme faaliyeti sırasında üçüncü kişilere aktarılmayacaktır.

Veri işleme faaliyeti sırasında kişisel verilerinizi ne kadar süreyle saklıyoruz? Toplanan verileriniz, elde edilme amaçları için artık gerekli olmayana kadar saklanmaktadır. Kullanıcı hesabınızın silinmesini talep etmeniz halinde verileriniz silinecektir.

§ 6 Verilerinize ilişkin haklarınız

Erişim: Tarafınıza ilişkin olarak saklanan verilere dair dilediğiniz zaman tarafımızdan bilgi talep etme hakkınız bulunmaktadır. Bu hakkınız ayrıca bu verilerin aktarıldığı alıcılar veya alıcı grupları, işleme amacı ve saklama süresine dair bilgi almak için de geçerlidir.

Düzeltme ve silme: Ayrıca kişisel verilerinizin düzeltilmesini veya silinmesini talep etme ve söz konusu düzeltme ve silme işlemlerinin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme hakkınız da bulunmaktadır.

İtiraz etme: Kişisel verilerin kamu yararına gerçekleştirilen bir görevin yerine getirilmesi veya işbu madde uyarınca meşru menfaatlerin korunması için işlenmesine ilişkin hukuki sebep rızanızdır. Kişisel verilerinizin işlenmesi için verdiğiniz rızayı dilediğiniz zaman ileriye yönelik sonuç doğuracak şekilde geri alabilirsiniz. Rızanızı geri almanız halinde, verilerinizi o tarihten itibaren aşağıda belirtilen amaçlarla işletmekten kaçınacağız.

Veri işlemeye ilgili kişinin özel durumundan kaynaklanan nedenlerle itiraz edilebilir.

İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme hakkınız bulunmaktadır.

Veri taşınabilirliği: Ayrıca dilediğiniz zaman Vivy tarafından işlenen tüm verilerin bir kopyasını talep edebilirsiniz.

Zararın giderilmesini talep etme: Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme hakkına sahipsiniz.

Haklarınızı nasıl kullanabilirsiniz? Bu hakları kullanmak için lütfen Vivy GmbH, Schützenstraße 18, 10117 Berlin ile irtibata geçin veya support@vivy.com 'a bir e-posta gönderin.

§ 7 Veri koruma otoritesine şikâyet hakkı

Diğer idari veya adli başvuru yollarına halel getirmeksizin, veri koruma otoritesine şikâyette bulunma hakkınız mevcuttur. Bu hakkınızı ikamet yerinizdeki veri koruma otoritesiyle veya genel merkezimizin bulunduğu yerdeki veri koruma otoritesiyle irtibata geçerek kullanabilirsiniz. Vivy'nin genel merkezinin bulunduğu yerdeki veri koruma otoritesinin adresi aşağıda belirtilmiştir:

Commissioner for Data Protection and Freedom of Information (Berlin Veri Koruma ve Bilgi Edinme Komisyonu)
Friedrichstrasse 219
10969 Berlin, Almanya

Özel fonksiyonlar

Vivy Uygulamasının temel fonksiyonlarına ek olarak, tarafınıza, diğer işlevlerin yanı sıra, profilinizi oluşturmakta kullanabileceğiniz kişiselleştirilmiş hizmetler sunmakta ve bu profil esas alınarak sağlığınızı ve dolayısıyla yaşam tarzınızı nasıl iyileştirebileceğiniz konusunda belirli bilgiler sunmaktayız. Ayrıca Vivy, tarafınıza doktorlarla sanal randevular veya ilaç kullanım planı ve etkileşim kontrolü gibi başka hizmetler de sunmaktadır. Belirli işlevlerin sunulması sağlık sigorta şirketinizdeki sigorta tarifenize bağlı olabilir.

§ 8 Katılım Aşaması Testi

Hangi tür kişisel verileri işliyoruz? Kayıt sonrasında profilinizi katılım aşaması testiyle tamamlayabilirsiniz. Bunu yaptığınızda sağlığınız, formda olma durumunuz hakkındaki bilgileri veya yaşam tarzınıza ilişkin diğer bilgileri işlemekteyiz. Bu veriler sağlık verilerinizi içermektedir. Girmiş olduğunuz verileri dilediğiniz zaman ayarlardan değiştirebilir veya onayınızı geri alarak silebilirsiniz.

Kişisel verilerinizi hangi amaçlarla kullanıyoruz? Verileriniz sadece profilinizin tamamlanması için işlenmekte olup bu işlem sadece akıllı telefonunuzda gerçekleştirilmektedir. Ayrıca profiliniz esas alınarak belirli tavsiyeler ve sağlıklı bir yaşam tarzına ilişkin diğer bilgileri alma seçeneğiniz de bulunmaktadır (bkz. Madde 11 "Kişiselleştirilmiş mesajlar").

Veri işleme faaliyetinin hukuki sebebi nedir? Katılım aşaması testinin gerçekleştirilmesi isteğe bağlıdır. Bu fonksiyonu kullanmanın hukuki sebebi rızanızdır. Verdiğiniz rızayı dilediğiniz zaman menüdeki "Ayarlar" kısmından ileriye yönelik sonuç doğuracak şekilde geri alabilirsiniz. Ancak, onayınızı geri alana kadar onayınızı dayalı olarak gerçekleştirilmiş veri saklama faaliyetlerinin hukuka uygunluğu bundan etkilenmeyecektir.

Veri işleme faaliyeti sırasında kişisel verilerinizi kimlere aktarıyoruz? Kişisel verileriniz bu veri işleme faaliyeti sırasında üçüncü kişilere aktarılmayacaktır.

Veri işleme faaliyeti sırasında kişisel verilerinizi ne kadar süreyle saklıyoruz? Katılım aşaması testi sırasında toplanmış olan verileriniz sadece akıllı telefonunuzda saklanmaktadır. Bu verilerin ne kadar süreyle saklanacağına yalnızca tarafınızca karar verilmektedir. Verileri uygulamayı silerek veya onayınızı geri alarak (yukarıya bakınız) silebilirsiniz.

§ 9 Sağlık Testleri

Hangi tür kişisel verileri işliyoruz? Testlere katılarak profilinizi devamlı olarak tamamlama seçeneğiniz bulunmaktadır. Yaşam tarzınız, sağlık durumunuz, önceki olası hastalıklarınız vs. hakkındaki bilgileri işlemekteyiz. Bu veriler sağlık verilerinizi içermektedir.

Kişisel verilerinizi neden işliyoruz? Her bir Test sorusuna verdiğiniz yanıt, bilimsel test prosedürleri esas alınarak analiz edilmektedir.

Lütfen bu çerçevede sağlık testleri özelliğinin bir doktor görüşü yerini tutmadığını ve sadece istatistiksel ve deneysel anketleri esas aldığını göz önünde bulundurun.

Verileriniz sadece profilinizin tamamlanması için işlenmektedir. Ayrıca profiliniz esas alınarak belirli tavsiyeler ve sağlıklı bir yaşam tarzına ilişkin diğer bilgileri alma seçeneğiniz de bulunmaktadır (bkz. Madde 11 "Kişiselleştirilmiş mesajlar").

Veri işleme faaliyetinin hukuki sebebi nedir ? Sağlık testlerinin yapılması isteğe bağlıdır. Bu fonksiyonu kullanmanın hukuki sebebi rızanızdır. Verdiğiniz onayı dilediğiniz zaman menüdeki "Ayarlar" kısmından ileriye yönelik sonuç doğuracak şekilde geri alabilirsiniz. Ancak, onayınızı geri alana kadar onayınıza dayalı olarak gerçekleştirilmiş veri saklama faaliyetlerinin hukuka uygunluğu bundan etkilenmeyecektir.

Veri işleme faaliyeti sırasında kişisel verilerinizi kimlere aktarıyoruz? Kişisel verileriniz bu veri işleme faaliyeti sırasında üçüncü kişilere aktarılmayacaktır.

Veri işleme faaliyeti sırasında kişisel verilerinizi ne kadar süreyle saklıyoruz? Sağlık testleri vasıtasıyla toplanan verileriniz sadece akıllı telefonunuzda saklanacaktır. Bu verilerin ne kadar süreyle saklanacağına yalnızca tarafınızca karar verilmektedir. Verileri uygulamayı silerek veya onayınızı geri alarak (yukarıya bakınız) silebilirsiniz.

§ 10 Sanal Doktor Randevusu

Hangi tür kişisel verileri işliyoruz? Vivy Uygulamasıyla video görüşmesi vasıtasıyla bir doktora ulaşma imkânına sahipsiniz. Örn. sağlık testlerini tamamladıktan sonra testin sonuçlarını sağlık sigortası şirketinizce atanan bir doktorla görüşme imkânınız bulunmaktadır. Sağlık testlerin sonuçları ayrıca aktarılmayacak veya işlenmeyecektir. Ayrıca, video konferans görüşmesi kaydedilmeyecektir. IP adresiniz, video görüşme için gereken altyapının tedarikçisine iletilecektir.

Vivy, sanal doktor randevu özelliğiyle herhangi bir tıbbi hizmet ve/veya tedavi hizmeti sunmamaktadır. Bu hizmet iletişim kurmuş olduğunuz doktordan alınmaktadır. Bu nedenle işbu gizlilik bildiriminde, kendi sorumluluğu çerçevesinde ilgili doktor tarafından gerçekleştirilen veri işleme faaliyetleri hakkında bilgi verilmemektedir. Ancak, sanal doktor randevusu özelliğine dahil tüm doktorlar, yasal olarak kişisel verilere yürürlükteki veri koruma mevzuatına ve mesleki düzenlemeler uyarınca muamele etmekle yükümlüdür. İlgili doktor ile video görüşmesinin ardından gerçekleştirilecek veri işleme faaliyetlerinden ilgili doktor sorumludur.

Kişisel verilerinizi hangi amaçlarla kullanıyoruz? Verilerinizi sizlere sanal doktor randevusu hizmeti sunmak için işlemekteyiz.

Veri işleme faaliyetinin hukuki sebebi nedir? İşlemenin hukuki sebebi, tarafınızla yaptığımız Vivy Uygulamasının kullanımına ilişkin sözleşmeden doğan sözleşmesel yükümlülüklerimizin ifa edilmesidir.

Veri işleme faaliyeti sırasında kişisel verilerinizi kimlere aktarıyoruz? Sanal doktor randevusu kullanılırken IP adresiniz video görüşmesi altyapısının sağlayıcısı olan Riedeselstraße 47, 82319 Starnberg, Almanya adresinde bulunan XPertyme GmbH’ye aktarılmaktadır. XPertyme GmbH, Vivy'nin veri işleyeni olarak hareket etmektedir. XPertyme GmbH'nin gizlilik bildirimine https://www.xpertyme.com/de/page/privacy-policy adresinden ulaşabilirsiniz.

Veri işleme faaliyeti sırasında kişisel verilerinizi ne kadar süreyle saklıyoruz? IP adresiniz sadece ilgili video görüşmesi boyunca işlenmektedir. Görüşme sonrasında verilerinizin saklanması söz konusu değildir.

§ 11 Kişiselleştirilmiş mesajlar

Hangi kategorilerdeki kişisel verileri işliyoruz? İlgili profiliniz temelinde tarafınıza kişiselleştirilmiş içerik (teklifler, ipuçları ve bilgiler) gönderilebilir. İçerik Vivy Uygulaması aracılığıyla gönderilmektedir. Tarafınıza sadece Vivy'nin veya sağlık sigortası şirketinizin ilginizi çekebileceğini düşündüğü bilgiler gönderilecektir. Bu yapılırken mesajların içeriği ile profil verileriniz eşleştirilmektedir. Bu veriler sağlık verilerinizi içermektedir. Mesajların filtrelenmesi sadece akıllı telefonunuzda gerçekleştirilmektedir.

Kişisel verilerinizi neden işliyoruz? Verilerinizi kullanıcı profiliniz ve sağlık profiliniz temel alınarak sadece ilginizi çekebilecek mesajların size gönderilmesi için işlemekteyiz.

Veri işleme faaliyetinin hukuki sebebi nedir? Mesajların kullanıcı ve sağlık profiliniz temel alınarak filtrelenmesi isteğe bağlıdır. Bu fonksiyonu kullanmanın hukuki sebebi onayınızdır. Verdiğiniz onayı dilediğiniz zaman menüdeki "Ayarlar" kısmından ileriye yönelik sonuç doğuracak şekilde geri alabilirsiniz. Ancak, onayınızı geri alana kadar onayınıza dayalı olarak gerçekleştirilmiş veri saklama faaliyetlerinin hukuka uygunluğu bundan etkilenmeyecektir.

Veri işleme faaliyeti sırasında kişisel verilerinizi kimlere aktarıyoruz? Kişisel verileriniz bu veri işleme faaliyetinde üçüncü kişilere aktarılmayacaktır.

Veri işleme faaliyeti sırasında kişisel verilerinizi ne kadar süreyle saklıyoruz? Verileriniz sadece akıllı telefonunuzda ve sadece Vivy Uygulaması vasıtasıyla tarafınıza bir mesaj gönderildiğinde işlenecektir. Kullanıcı ve sağlık profilinizde halihazırda bulunan verilere ek bir saklama faaliyeti söz konusu değildir.

§ 12 Doktor arama

Hangi tür kişisel verileri işliyoruz? Uygulamanın "Doktor arama" işlevi sayesinde ilgili uzmanlık alanını girerek bulunduğunuz yerdeki doktoru bulma imkânınız bulunmaktadır. Doktor arama bağlamında belirtilen uzmanlık alanı sağlık verisi niteliği taşımaktadır. Vivy Uygulaması, aradığınız uzmanlık alanındaki doktorları görüntülemek için akıllı telefonunuzun konum belirleme işlevini kullanmakta ve Google Maps API'yi kullanarak Vivy Uygulaması dahilindeki doktorların konumlarını gösterme imkânı sunmaktadır. Google Maps ile sadece ilgili doktorun konum bilgisi (enlem ve boylam) paylaşılacaktır.

Kişisel verilerinizi hangi amaçlarla işlemekteyiz? Bu fonksiyonun amacı, sağlık sigorta şirketinizle anlaşmalı bir doktoru kolaylıkla bulabilmenize imkân vermektir. Arama, akıllı telefonunuzda sağlık sigorta şirketinizle anlaşmalı doktorların düzenli olarak güncellenen bir listesini esas almaktadır. Bir uzmanlık alanı girdiğinizde, ilgili alanda görev yapan tüm doktorlar görüntülenecektir. İşleme faaliyeti sadece akıllı telefonunuzda gerçekleştirilmektedir. Vivy sunucularıyla bir paylaşım gerçekleştirilmemektedir.

Veri işleme faaliyetinin hukuki sebebi nedir? Aradığınız uzmanlık alanına ilişkin bilgilerin Vivy Uygulamasına girilmesi isteğe bağlıdır. Girilen bilginin doktor listesiyle karşılaştırılmasının hukuki sebebi onayınızdır. Verdiğiniz onayı dilediğiniz zaman menüdeki "Ayarlar" kısmından ileriye yönelik sonuç doğuracak şekilde geri alabilirsiniz. Ancak, onayınızı geri alana kadar onayınıza bağlı olarak gerçekleştirilmiş veri saklama faaliyetlerinin hukuka uygunluğu bundan etkilenmeyecektir.

Bir adres girilmesi veya akıllı telefonunuzun konum verilerine erişim izni verilmesi isteğe bağlıdır. İşlemenin hukuki sebebi, tarafınızla yaptığımız Vivy Uygulamasının kullanımına ilişkin sözleşmeden doğan sözleşmesel yükümlülüklerimizin ifa edilmesidir.

Veri işleme faaliyeti sırasında kişisel verilerinizi kimlere aktarıyoruz? Bu fonksiyon kapsamında verileriniz üçüncü kişilere aktarılmayacaktır.

Veri işleme faaliyeti sırasında kişisel verilerinizi ne kadar süreyle saklıyoruz? Verileriniz sadece akıllı telefonunuzda ve sadece doktor arama işlevini kullandığınızda işlenecektir. Gerek cep telefonunuzda gerekse Vivy sunucularında doktor aramaları veya girmiş olduğunuz uzmanlık alanı bilgileri daha sonra kullanılmak üzere saklanmaz.

§ 13 İlaç kullanım planı - etkileşim kontrolü

Hangi tür kişisel verileri işliyoruz? İlaç kullanım planı yardımıyla ilacınızı almanız gereken zamanın hatırlatılmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca uygulamada ilaç kullanım planınız için belirttiğiniz etkileşim kontrolünü, sizi kullandığınız ilacın olası etkileşimleri konusunda bilgilendirmek için kullanmaktayız. Bu bilgiler sağlık verileri niteliğindedir.

Kişisel verilerinizi neden işliyoruz? Bu işlevin amacı size ilacınızı doğru zamanda almanızı hatırlatmak ve tarafınıza ilaç etkileşimleri hakkında bilgi vermektir. İlaç bilgilerinizi girmenizden sonra Vivy, uygulama içinde size diğer ilaçlarla mevcut olası etkileşimler hakkında bilgi verecektir.

Lütfen ilaç etkileşim özelliğinin amacının profesyonel tıbbi danışmanlığa, tanıya veya tedaviye alternatif sunmak olmadığını ve bu özelliğin sadece olası etkileşimlere ilişkin ilk bilgilendirme işlevi gördüğünü unutmayın. Vivy uygulamasında görüntülenen ilacınızın olası etkileşimlerinin daha detaylı açıklaması için daima bir doktora başvurmalısınız.

Veri işleme faaliyetinin hukuki sebebi nedir? Uygulamaya ilaç bilgisinin girilmesi isteğe bağlıdır. İlaçların etkileşim kontrolüne ilişkin hukuki sebep onayınızdır. Verdiğiniz onayı dilediğiniz zaman menüdeki "Ayarlar" kısmından ileriye yönelik sonuç doğuracak şekilde geri alabilirsiniz. Ancak, onayınızı geri alana kadar onayınıza dayalı olarak gerçekleştirilmiş veri saklama faaliyetlerinin hukuka uygunluğu bundan etkilenmeyecektir. Onayınızı geri almanız halinde lütfen o tarihten itibaren bu uygulama özelliğini kullanamayacağınızı ve ilaç etkileşimleri hakkında bilgi verilmeyeceğini dikkate alınız.

Veri işleme faaliyeti sırasında kişisel verilerinizi kimlere aktarıyoruz? Kişisel verileriniz üçüncü kişilere aktarılmayacaktır.

Veri işleme faaliyeti sırasında kişisel verilerinizi ne kadar süreyle saklıyoruz? Toplanan veriler sadece akıllı telefonunuzda saklanmaktadır. Bu verilerin ne kadar süreyle saklanacağına yalnızca tarafınızca karar verilmektedir. Verileri uygulamayı silerek veya onayınızı geri alarak (yukarıya bakınız) silebilirsiniz.

§ 14 Günlük

Hangi tür kişisel verileri işliyoruz? Genel sağlığınız ve formda olma durumunuza ilişkin verileri Vivy Uygulamasına manuel olarak girme ve ayrıca bu bilgileri gelişiminizi izlemek üzere bir günlük şeklinde kaydetme imkânınız bulunmaktadır. Ayrıca iPhone'unuz varsa Vivy uygulamasının Apple Sağlık uygulamanıza erişmesine izin verebilirsiniz veya bir Android akıllı telefonunuz varsa Vivy uygulamasının Google Sağlık Kiti Uygulamanıza erişmesine izin verebilirsiniz ve burada kaydedilen verileri Vivy Uygulamanızla paylaşabilirsiniz.

Son olarak parmağınızı akıllı telefonunuzun kamerasına taratarak stres düzeyinizi ölçme imkânınız bulunmaktadır. Bir dakika boyunca parmağınızı akıllı telefonunuzun kamerasına koyduğunuzda stres ölçümü gerçekleştirilmektedir. Parmak ucunuzun aydınlatılması, kan damarlarınızın analizine imkân vermektedir. Bu analize dayalı olarak Vivy Uygulaması kalp atış hızınızın değişkenliğini ve dolayısıyla stres direncinizi belirlemektedir.

Kişisel verilerinizi neden işliyoruz? Verilerinizi sağlığınız ve zindelik durumunuza ilişkin ekstra bilgilerle profilinizi tamamlamak, buna dayalı olarak tarafınıza sağlık konusunda kişiselleştirilmiş yararlı bilgiler ve mesajlar göndermek ve sağlık açısından kaydettiğiniz gelişmeyi izlemenize imkân vermek amacıyla kullanmaktayız.

Veri işleme faaliyetinin hukuki sebebi nedir? Günlük işlevinin kullanımı ve verilerinize ilişkin ilgili girişlerin yapılması isteğe bağlıdır. Bu fonksiyonu kullanmanın hukuki sebebi onayınızdır. Verdiğiniz onayı dilediğiniz zaman menüdeki "Ayarlar" kısmından ileriye yönelik sonuç doğuracak şekilde geri alabilirsiniz. Ancak, onayınızı geri alana kadar onayınıza dayalı olarak gerçekleştirilmiş veri saklama faaliyetlerinin hukuka uygunluğu bundan etkilenmeyecektir.

Veri işleme faaliyeti sırasında kişisel verilerinizi kimlere aktarıyoruz? Kişisel verileriniz bu veri işleme faaliyetinde üçüncü kişilere aktarılmayacaktır.

Veri işleme faaliyeti sırasında kişisel verilerinizi ne kadar süreyle saklıyoruz? Elde edilen verileriniz sadece akıllı telefonunuzda saklanmaktadır. Bu verilerin ne kadar süreyle saklanacağına yalnızca tarafınızca karar verilmektedir. Verileri uygulamayı silerek veya onayınızı geri alarak (yukarıya bakınız) silebilirsiniz.

§ 15 Bülten gönderimi

Hangi tür kişisel verileri işliyoruz? Tarafımızdan daha detaylı bilgiler içeren bir bülten alma imkânınız bulunmaktadır. Bültende Vivy'ye ve Vivy Uygulamasında yapılan daha detaylı geliştirmelere ilişkin güncel bilgiler yer almaktadır. E-posta adresinizi bu bültenin gönderilmesi için kullanmaktayız.

Bu veri işleme faaliyetin kişisel verilerinizi hangi amaçlarla kullanmaktayız? Bu imkânın amacı tarafınıza Vivy Uygulamasındaki detaylı geliştirmelere ilişkin düzenli güncellemeler sunmaktır. Sizlere yeni işlevleri tanıtacak ve hizmet teklifimize ilişkin haberlere ilişkin bilgilendirmede bulunacağız. Vivy Uygulamasındaki bu ürün tavsiyelerini size sunabilmek için iletişim bilgilerinize ihtiyaç duymaktayız.

Veri işleme faaliyetinin ilişkin hukuki sebebi nedir? İletişim bilgilerinizin kullanımı, onayınıza dayalıdır. Verdiğiniz onayı dilediğiniz zaman menüdeki "Ayarlar" kısmından veya support@vivy.com adresine onayınızı geri almaya yönelik talebinizi göndererek ileriye yönelik sonuç doğuracak şekilde geri alabilirsiniz. Ancak, iletişim bilgilerinizin onayınızı geri alana kadar onayınıza dayalı olarak saklanması faaliyetlerinin hukuka uygunluğu bundan etkilenmemektedir.

Veri işleme faaliyeti sırasında verilerinizi kimlere aktarıyoruz? Verilerinizi üçüncü taraflara aktarmamaktayız.

Veri işleme faaliyeti sırasında kişisel verilerinizi ne kadar süreyle saklıyoruz? İletişim bilgilerinizi bültenimizin sunulması için artık bu amaçla bu bilgilere ihtiyaç duyulmayana kadar işlemekteyiz. Bülten fonksiyonu, onayınızı geri almanıza veya Vivy hesabınızı silmenize kadar sunulacaktır.

§ 16 Takip ve analiz araçlarının kullanılması

Hangi tür kişisel verileri işliyoruz? Kullandığımız takip ve analiz aracı Crashlytics, akıllı telefonunuza ilişkin bilgileri (işletim sistemi ve işletim sisteminin versiyonu) kullanmaktadır.

Ayrıca uygulamada açmış olduğunuz ekranları, bunlarda geçirdiğiniz zamanı ve ekranlarla etkileşimlerinizi kaydetmekteyiz. Bunun yanı sıra hangi cihazı kullandığınıza ve cihazınızın ayarlarına ilişkin bilgileri (örn. cihazın işletim sistemi versiyonu, ekran çözünürlüğü vs.) kaydetmekteyiz. IP adresinizi verileri toplamamızdan önce anonim hale getirdiğimiz için toplanan verileri kullanıcı profilinizle eşleştirmemiz mümkün olmamaktadır. Toplanan veriler, sadece toplu halde kullanılmakta ve ayrı ayrı analiz edilmemektedir. Vivy kendi takip çözümünü kullanmakta olup bunun için üçüncü taraf şirketlerden yararlanmamaktadır.

Kişisel verilerinizi neden işliyoruz? Verilerinizi özelliklerimizi geliştirmek ve kullanıcı deneyiminizi optimize etmek için uygulamamızın kullanımının analiz edilmesi amacıyla kullanmaktayız.

Crashlytics ile paylaşılan cihazınıza ilişkin bilgilere Vivy Uygulamasının işlevselliğinin ölçümü için ihtiyaç duymaktayız. Bu bilgiler uygulamaya ilişkin hata ve çökme raporlarını zamanında toplamamıza ve dolayısıyla Vivy Uygulamasının işlevselliğini sağlamak için gerekli önlemleri almamıza imkân vermektedir.

Veri işleme faaliyetinin hukuki sebebi nedir? Söz konusu veri işlemenin hukuki sebebi onayınızdır. Verdiğiniz onayı dilediğiniz zaman menüdeki "Ayarlar" kısmından ileriye yönelik sonuç doğuracak şekilde geri alabilirsiniz. Ancak, onayınızı geri alana kadar onayınıza dayalı olarak gerçekleştirilmiş veri saklama faaliyetlerinin hukuka uygunluğu bundan etkilenmeyecektir. Onayınızı geri almaya yönelik talebinizi dilediğiniz zaman support@vivy.com adresinden Vivy Müşteri Hizmetlerine gönderebilirsiniz. Vivy uygulamasının çalışmaya devam etmesi için hata ve çökme raporlarının analizinin gerekli olduğu özel durumlarda Vivy, meşru menfaatine dayalı olarak hareket edebilir ve bu çerçevede açık onayınıza ihtiyaç duymaz. Söz konusu işleme faaliyetine itiraz etme hakkınız bundan etkilenmemektedir (bkz. işbu Gizlilik Bildiriminin 6. Maddesi).

Veri işleme faaliyeti sırasında kişisel verilerinizi kimlere aktarıyoruz? Onay vermişseniz, uygulamamızın kullanımını değerlendirmek için hizmet sağlayıcı Google LLC'nin (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA) Crashlytics ürününü kullanacağız. Google LLC'nin Crashlytics ürünü, hata analizi için gerekli olduğu şekilde cihazınızın durumuna (örn. cihaz ID'si ve işletim sistemi bilgileri) ilişkin bilgileri almaktadır. IP adresiniz anonim şekilde aktarılacaktır. Google LLC'nin gizlilik bildirimi policies.google.com/privacy adresinden ulaşabilirsiniz.

Veri işleme faaliyeti sırasında kişisel verilerinizi ne kadar süreyle saklıyoruz? Verileriniz, elde edilme amaçları için artık gerekli olmayana kadar saklanmaktadır. Crashlytics verileri, 180 gün sonra silinmektedir.

Vivy App Privacy Statement Links